Olet täällä

Kaupungin hallinto ja päätökset

Asia järjestyy!

Tervetuloa Pyhäjärven kaupungin sivuille! Pyhäjärvellä on tarjota Sinulle erinomaiset mahdollisuudet hyvinvoivaan elämään. Luonnon ja luovuuden lisäksi tarjoamme käyttöösi palveluistamme esim. jäähallin, golf-kentän, keilahallin, uimahallin, hyvin hoidetut hiihtoladut sekä mahtavat eränkäyntimaat ja kalastusapajat.
 

Luovuuden lisäksi Pyhäjärvi on juuri nyt myös Suomen innovatiivisin paikka. Meillä toimii Euroopan syvin metallikaivos, Pyhäsalmen kaivos. Maanalainen kaivostoiminta loppuu kaivoksessa vuoteen 2021, ja me koemme asian intohimoisesti suurena mahdollisuutena. Kaivosalueelle on kehittymässä ainutlaatuisen maanalaisen infrastruktuurin ja osaamisen pohjautuva yritysalue Pyhäjärven Callio, josta muodostuu koko Suomen maanalainen menestystekijä. Täällä Pyhäjärvellä arvostamme päättäväistä ja uutta luovaa elinkeinotoimintaa.

Sijaitsemme logistisesti ja matkailullisesti erinomaisesti Suomen keskipistealueella Jyväskylän ja Oulun puolivälissä. Logistisesta sijainnista johtuen kehitämme valtateiden (4 ja 27) risteysalueella liikenteeseen, logistiikkaan ja kauppaan painottuvaa yritys- ja osaamiskeskittymää, Nelostien Ykköspaikkaa. 

Kaupunkimme on tunnettu monista tapahtumistaan. Kesällä Pyhäjärvellä järjestetään Suomen tuorein viikonloppufestari, Järvifestarit. Kesän tapahtumatarjontaa täydentää heinäkuiset Kihupäivät, jolloin nykyiset ja entiset pyhäkkäät sekä muut kesävieraat kokoontuvat yhteen viikonlopun ajaksi. Loppukesästä järjestetään Täydenkuun Tanssit -festivaali, joka on merkittävin nykytanssin tapahtuma Suomessa

Vaikka olemmekin tunnetusti vaatimattomia, väitämme että luontoa, palveluja, innovatiivista yrittäjyyttä sekä kulttuuria ja liikuntaa arvostavalle ihmiselle n. 5000 asukkaan Pyhäjärvi on ihanteellinen paikkakunta asumiseen, elinkeinotoimintaan ja matkailuun.

Otathan siis yhteyttä!     

Henrik Kiviniemi  
kaupunginjohtaja 
p. 044 4457 701