Du är här

Förvaltning

Det ordnar sig!
 
Välkommen till Pyhäjärvi stads webbplats! Pyhäjärvi erbjuder Dig utmärkta möjligheter till ett gott liv. Förutom natur och kreativitet erbjuder vi tillgång till våra tjänster, såsom ishall, golfbana, bowlinghall, simhall, välskötta skidspår och utmärkta vandringsområden och fiskevatten.
 
Förutom att vara kreativt är Pyhäjärvi just nu den mest innovativa platsen i Finland. Här finns den djupaste metallgruvan i Europa, Pyhäsalmi-gruvan. Den underjordiska gruvdriften upphör i gruvan under år 2019, och vi är entusiastiska över de möjligheter som erbjuds. Gruvområdet utvecklas som bäst till en unik underjordisk infrastruktur och kunskapscentret Pyhäjärvi Callio, vilket kommer att utgöra en underjordisk framgångsfaktor för hela Finland. Här i Pyhäjärvi värdesätter vi ett målmedvetet och nytt kreativt näringsliv.
 
Vårt läge är logistiskt och i turismavseende idealiskt beläget i centrala Finland, halvvägs mellan Jyväskylä och Uleåborg. På grund av vårt logistiska läge håller vi, vid korsningen av motorvägarna (4 och 27), på att utveckla Transpark, ett företags- och kompetenscenter med fokus på trafik, logistik och handel.
 
Vår stad är känd för sina många evenemang. Under sommaren fungerar Pyhäjärvi som värd för Finlands nyaste weekendfestival, Järvifestarit. Sommarevenemangen kompletteras med Kihupäivät, som hålls i juli, då nuvarande och före detta Pyhäjärvibor och andra sommargäster sammanstrålar för en helg. Under sensommaren arrangeras Täydenkuun Tanssit –festivalen, som är det mest betydande evenemanget inom modern dans i Finland.
 
Trots att vi är kända för att vara blygsamma hävdar vi att Pyhäjärvi, med sina 5500 invånare, för den som uppskattar natur, service, innovativt entreprenörskap samt kultur och friluftsliv, är en idealisk plats för boende, näringsliv och turism.
 
Stadens nya webbplats är mycket mångsidig, men klarar inte av att vara tankeläsare.
 
Kontakta oss alltså gärna!     
 
Henrik Kiviniemi 
stadsdirektör 
tfn 044 4457 701