Olet täällä

Pyhäjärven liikuntatoimen ohjatut ryhmät

 

 

 

VIIKOTTAISET VAKIORYHMÄT OVAT KESÄTAUOLLA, TOIMINTA KÄYNNISTYY TAAS SYYSKUUSSA 2020.

 

Hei!

Pyhäjärven liikuntatoimi tarjoaa monipuolisen kattauksen ohjattua toimintaa niin lapsille, nuorille, aikuisille, ikäihmisille kuin myös erityisryhmille. Aikuisten ja ikäihmisten ryhmät ovat kaikille avoimia ja mukaan voit tulla ilmoittautumatta. Lasten ja nuorten ryhmiin on muistettava ilmoittautua ennakkoon varmistaakseen paikan ryhmässä. Ilmoittautua voit puhelimitse 044-445 7640. Kaikki ryhmät ovat osallistujille maksuttomia (poissulkien vesijumpat). Alapuolelta voit selailla alkavat ryhmät tuntikuvauksineen.

Nähdään paikan päällä!

liikuntaterveisin

Marko Pehkonen
Pyhäjärven kaupunki/liikuntatoimi
marko.pehkonen@pyhajarvi.fi
044-445 7640. 

 

 

MAANANTAISIN

PORUKKALENKKI

Maanantaisin klo 13.00 (13.1. alkaen) 

Porukkalenkki liikkuu maanantaisin Pyhäjärven keskustan alueella. Ryhmä on kaikille reippailijoille avoin, kuntoon ja ikään katsomatta. Lähtöpaikka vaihtelee viikoittain.  Katso kaikki kevään lähtöpaikat sivun alla olevasta liitteestä. Ensimmäisen kerran ryhmä kokoontuu maanantaina 13.1. rautatieasemalle. Nähdään siellä!


PRIMITIVE CORE

Maanantaisin klo 19.00-20.30 (13.1. alkaen)              Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1) 

Vahva keskivartalo on edellytys sille, että voit turvallisesti nostaa harjoittelun voluumia, ilman ikäviä yllätyksiä. Vahva ja liikkuva keskivartalo ehkäisee selkäkipuja ja lisää sitä kautta hyvinvointia. Primitive Core on keskivartalopainotteinen lihaskuntotunti, jossa keskitymme kehomme tärkeimpään lihakseen, keskivartaloon. Tunnista puolet käytämme keskivartalon vahvistamiseen ja toisen puolen selkä- ja lannerangan liikkuvuuteen sekä lihaksiston venytyksiin. Tunnilla työsketelemme pääosin lattialla. Tunnin ohjaajana toimii Marko Pehkonen. 

 

TIISTAISIN

IKÄIHMISTEN OHJATTU KUNTOSALI          
Tiistaisin klo 14.00-16.00                                            Sairaalan kuntosali

Ikäihmisten kuntosali on varttuneen väen ohjattu tunti sairaalan uudella kuntosalilla. Kuntosalilla harjoitellaan HUR-paineilmalaitteilla. Ryhmä on kaikille avoin. Ohjaajana kuntosalilla toimii Eeva Pyhtilä ja Riitta Autio. 

NUORTEN HARRASTEKIEKKO       

Tiistaisin klo 16.00-17.00 (7.1. alkaen)                       Jäähalli

Nuorten harrastekiekko on suunnattu ensisijaisesti yläkoulun ja lukion oppilaille, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa. Vietämme tunnin jäällä rennosti pelaillen. Mukaasi tarvitset kypärän, luistimet ja mailan. Mikäli ryhmä jää vajaaksi, ovat tervetulleita mukaan nuoremmatkin pelaajat. Ohjaajana jäällä Marko Pehkonen. 

KAIKILLE AVOIN VESIJUMPPA        

Tiistaisin klo 19.30-20.15 (14.1. alkaen)                       Uimahalli

Kaikille avoin vesijumppa on tehokas jumppatunti vedessä eri välineitä hyödyntäen. Tunti alkaa altaalla klo 19.30. Mukaan pääset uintimaksun hinnalla (aikuiset 4 €, opiskelijat/eläkeläiset 2,5 €). Ohjaajina tunneilla toimivat Kaisa Uusitalo, Veera Pesonen, Essi Pekkarinen ja Jyrki Eksymä.

 

KESKIVIIKKOISIN


ERITYISRYHMIEN LIIKUNTARYHMÄ          

Keskiviikkoisin klo 13.30-14.15 (15.1. alkaen)            Kaislarannan palvelukoti (Tikkalantie 15)

Erityisryhmien liikuntakerhossa harrastetaan monipuolisesti liikuntaa, kuten erilaisia pihapelejä ja leikkejä, musiikkiliikuntaa, luontoliikuntaa, tasapaino- ja tarkkuuspelituokioita sekä voimistelutunteja. Ryhmä koostuu pääosin talon asiakkaista, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat. Ohjaajana toimii Marko Pehkonen.


VOIMAA VANHUUDESTA -Virikeryhmä        

Keskiviikkoisin klo 15.00-15.45 (15.1. alkaen)            Arjan ruokala (Toipilaspolku 3)

Voimaa vanhuudesta -virikekerho on ikäihmisten oma viriketuokio, jossa kokoonnutaan kerran viikossa ruokalan tiloihin jumppaamaan, laulamaan ja pelaamaan. Ryhmään ovat kaikki tervetulleita kuntoon katsomatta. Ohjaajina kerhossa toimivat Marko Pehkonen ja  Maria-Liisa Ahola

WORKOUT -TOIMINNALLINEN HARJOITTELU

Keskiviikkoisin klo 18.00-19.00 (8.1. alkaen)            Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1) 

Toiminnallinen harjoittelu tarkoittaa oman kehon treenaamista ja tehostamista erilaisin keinoin, harjoituksin ja apuvälinein. Ryhmäliikuntamuotona voidaan puhua tunnista, jonka sisältö on pääasiassa kehon kokonaisvaltaisesti haastavissa harjoitteissa. Lihaskunnon lisäksi tunti haastaa sinut erilaisiin tasapaino-, koordinaatio- ja motoriikkaharjoituksiin. Ohjaajana ryhmässä Marko Pehkonen

KEHONHUOLTOA JA VENYTTELYÄ (UUSI RYHMÄ)

Keskiviikkoisin klo 19.00-20.00 (8.1. alkaen)         Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1) 

Kehonhuoltoa ja venyttelyä on UUSI ryhmä, jossa rauhoitumme huoltamaan koko kehoa päästä varpaisiin. Ryhmä soveltuu aivan kaikille, joilla hieman kiristää ja kangistaa tai kaipaat pakoa hetkeksi arjen kiireestä kera hyvän musiikin. Tuloksellinen harjoittelu kaipaa lihashuoltoa ja liikkuvuutta! Ohjaajana tunnilla Marko Pehkonen.

TORSTAISIN

LIIKUNTARYHMÄ 60 +

Torstaisin klo 16.00-17.00 (9.1. alkaen)                    Ikosen koulun liikuntasali (Pyhäjärventie 4)        

Liikuntaryhmä on suunnattu ikäihmisille, jotka ovat jo täyttäneet tai täyttävät vuoden aikana 60 vuotta. Syksyn ohjelmassa on tehokkaita lihaskuntojumppia ja venytystuokioita. Tunti soveltuu kaikille kuntoon katsomatta. Ohjaajana ryhmässä toimii Marko Pehkonen.

CHEERLEADING - MINI (9-13 -VUOTIAILLE)                 

Torstaisin klo 17.00-18.00 (16.1. alkaen)               Ikosen koulun liikuntasali (Pyhäjärventie 4)                          

Nyt se sitten käynnistyy eli Cheerleadind ryhmät lapsille ja nuorille. Kilpailumuotona cheerleading on monipuolinen, akrobaattinen ja näyttävä joukkueurheilulaji. Liikuntatoimen alla käynnistyvät harrasteryhmät sisältävät monipuolisesti lajin alkeita, nostoja eli stuntteja, eri korkuisia pyramideja, permantoakrobatiaa sekä alemmilla tasoilla myös hyppyjä ja tanssia. Ryhmän ohjaana toimii Sanna Takalahti. 

CHEERLEADING - JUNNU (14-16 -VUOTIAILLE)          

Torstaisin klo 18.00-19.00 (16.1. alkaen)                    Ikosen koulun liikuntasali (Pyhäjärventie 4)

 Nyt se sitten käynnistyy eli Cheerleadind ryhmät lapsille ja nuorille. Kilpailumuotona cheerleading on monipuolinen, akrobaattinen ja näyttävä joukkueurheilulaji. Liikuntatoimen alla käynnistyvät harrasteryhmät sisältävät monipuolisesti lajin alkeita, nostoja eli stuntteja, eri korkuisia pyramideja, permantoakrobatiaa sekä alemmilla tasoilla myös hyppyjä ja tanssia. Ryhmän ohjaana toimii Sanna Takalahti. 

MATALANKYNNYKSEN LIHASKUNTOJUMPPA

Torstaisin klo 18.00-19.00 (9.1. alkaen)               Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1)    

Matakankynnyksen lihaskuntojumppa on työikäisille suunnattu lihaskuntojumppa. Jos kuntosi on päässyt heikkenemään, mutta sinulla on palava halu lähteä uuteen nousuun, niin tämä ryhmä on kuin sinulle tehty. Tunti koostuu helpoista lihaskuntoliikkeistä eri välineitä hyödyntäen. Tätä helpompaa ei ole enää lähteä mukaan ryhmäliikuntatunnille. Ohjaajana tunnilla on Marko Pehkonen. 

PERJANTAISIN

KAIKILLE AVOIN VESIJUMPPA        

Perjantaisin klo 13.15-14.00 (17.1. alkaen)                 Uimahalli

Kaikille avoin vesijumppa on tehokas jumppatunti vedessä eri välineitä hyödyntäen. Tunti alkaa altaalla klo 13.15. Mukaan pääset uintimaksun hinnalla (aikuiset 4 €, opiskelijat/eläkeläiset 2,5 €). Ohjaajina tunneilla toimivat Kaisa Uusitalo, Veera Pesonen, Essi Pekkarinen, Jyrki Eksymä ja Marko Pehkonen.

NUORTEN HARRASTESULKAPALLO (10+)

Perjantaisin klo 15.00-16.00 (10.1. alkaen)                Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1)   

Nuorten sulkapalloryhmä on suunnattu lapsille ja nuorille, jotka ovat jo täyttäneet 10 vuotta. Tunnin käytämme rennosti kuntoillen sulkapallon parissa. Mailan ja pallot saat käyttöösi paikan päältä. Ohjaajana tunnilla toimii Marko Pehkonen. 

LASTEN LIIKUNTALEIKIT JA -PELIT (7-9 -vuotiaille)  

Perjantaisin klo 16.00-17.00 (10.1. alkaen)                Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1)           

Lasten liikuntaleikit ja pelit -ryhmien tunneilla vietät liikunnantäyteisen tunnin erilaisten leikkien, pelien ja lajitutustumisten parissa. Ohjelmassa myös tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia, telineratoja ja kaikkea muuta mukavaa. Ohjaajana ryhmissä touhuilee Marko Pehkonen. 

LASTEN LIIKUNTALEIKIT JA -PELIT (5-6 -vuotiaille)

Perjantaisin klo 17.00-17.45 (10.1. alkaen)                Keskuskoulun liikuntasali (Tunturitie 1)  

Lasten liikuntaleikit ja pelit -ryhmien tunneilla vietät liikunnantäyteisen tunnin erilaisten leikkien, pelien ja lajitutustumisten parissa. Ohjelmassa myös tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia, telineratoja ja kaikkea muuta mukavaa. Ohjaajana ryhmissä touhuilee Marko Pehkonen. 

TABATA TRAINING

Perjantaisin klo 18.15-19.30 (10.1. alkaen)               Ikosen koulun liikuntasali (Pyhäjärventie 4)    

Tabata Training on tehokas lihaskuntotunti kelloa vastaan. Ryhmässä treenaamme tabata-harjoittelun menetelmällä, jossa käymme sarjassa lävitse 8 liikettä, kutakin 20 sekunttia. Liikkeiden välillä palauttelemme 10 sekuntia. Tabatassa treenaus perustuu lyhyisiin, sykettä nostaviin työskentelyjaksoihin ja pieneen palautukseen. Treenissä kehitämme sekä lihaskuntoa että sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Tunnilla treenaamme motivoivan, teemoittain vaihtuvan musiikin johdattelemana. Ohjaajana tunnilla toimii Marko Pehkonen. 


Toivottavasti löysit itsellesi sopivat tunnit. lisätietoja ryhmistä voit kysyä numerosta 044-445 7640. Nähdään kentällä!

 

Liitetiedostot: